Meni Zapri

SMART 2017 bo potekal pod vodstvom izkušene ekipe mentorjev in organizatorjev:

Gal Lemut
Organizator, mentor Astrofizika

Gal je študent tretjega letnika fizike, na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. S astronomijo se ukvarja že od začetka srednje šole, kjer je sodeloval tudi na večih tekmovanjih. Bil je udeleženec astronomskega tabora SMART 2012,2013. Je tudi član društva Nanos, pri katerem sodeluje pri raznih projektih. Zanimata ga astrofizika in astrofototografija katerim je posvetil že številne noči brez spanja.

Jaka Cikač
Organizator, mentor skupine Temno nebo

Jaka je študent prvega letnika magisterskga študija na Fakulteti za računalništvo in informatiko, Univerze v Ljubljani. Je udeleženec taborov SMART 2006, 2007, 2008, 2009 in mentor astrofotografije na taborih SMART 2010 in 2011. Z astronomijo se ljubiteljsko ukvarja že odkar ima svobodno voljo. Pretežno se zanima za tehnologijo, ki se uporablja v astrofotografiji in digitalno obdelavo astrofotografij. Zavzema se za ohranjanje temnega neba, je član društva Temno Nebo Slovenije. Oblačne neprespane noči, ki niso zasedene s študijem, preživi z raziskovanjem vseh možnih temnih kotičkov Slovenije v iskanju za perfektno opazovalno lokacijo.

Jernej Černigoj
Organizator, mentor skupine Astrofotografija

Jernej je študent 3. letnika fizike, na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Z astronomijo se ukvarja že več let, sodeloval je tudi na astronomski olimpijadi. Udeležil se je astronomskih taborov SMART 2012, 2013, 2014. Zanima ga astrofotografija in obdelava astronomskih slik.

Klemen Čotar
Vodja tabora, mentor skupin Uvod v astronomijo in Astronomska opazovanja

Klemen je zaposlen kot mladi raziskovalec na Fakulteti za matematiko in fiziko, smer astrofizika, kjer se ukvarja s spektroskopijo zvezd. Z astronomijo se ukvarja že več let in je bil udeleženec astronomskega tabora SMART 2011. Na naslednjih taborih od SMART-a 2012 naprej je bil mentor skupin Astronomska opazovanja in Uvod, pomagal pa je tudi pri delu skupine Temno nebo ter organizaciji tabora. Pogosto sodeluje pri izobraževalnih projektih (predavanja, opazovanja, delavnice) v okviru Astronomskega društva Labod in je izvajal delavnice v ČMC centrih. Do sedaj se je udeležil treh mednarodnih meteorskih konferenc. Največ se ukvarja z opazovanjem spremenljivih zvezd in snemanjem planetov, Sonca ter meteorjev.

Lenart Legiša
Organizator, mentor skupine Astrofotografija

Lenart je študent magisterskega študijskega programa na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani. Udeležil se je astronomskih taborov MART 2008 – 2010 in SMART 2011 – 2013. Od leta 2014 dalje je na taborih član mentorske ekipe in vodi skupino Astrofotografija. Najraje se ukvarja z “Deep-sky” fotografijo, zanimata pa ga tudi opazovanje in fotografija meteorjev ter splošna fotografija. Rad sledi dogajanju na Mednarodni vesoljski postaji in ostalim vesoljskim raziskovalnim programom.

Petra Čotar
Organizatorka, Neastronomski program